Kansenboek Inpassing A6 Lelystad 2018-2019

Kansen voor duurzaamheid verzilveren

Rijkswaterstaat werkt aan de planuitwerking voor de capaciteitsuitbreiding van de A6 tussen Almere Buiten-Oost en Lelystad. De weg wordt verbreed van 2×2 naar 3×3 rijstroken waarbij mens, maatschappij en leefomgeving optimaal baat hebben. De minister wil hier de meest duurzame snelweg realiseren, waarbij stakeholders hun wensen en belangen gerealiseerd zien worden.

Opdrachtgever
  • Rijkswaterstaat
Periode
  • 2018 – 2019
Locatie
  • A6
Impact
  • Ontwikkeling duurzaamPLUS-spoor met beeldend kansenboek A6 Lelystad

OAK consultants heeft in opdracht van Rijkswaterstaat een DuurzaamPLUS-spoor georganiseerd ter voeding van het Planstudie-spoor. In dit spoor is met de verschillende stakeholders vanuit overheden, maatschappelijke organisaties en experts uit het bedrijfsleven onderzocht welke raakvlakken, ontwikkelingen en koppelkansen er zijn voor de ontwikkeling van de A6.

En dat op de volgende gebieden: Smart Mobility, Circulaire Economie, Natuur Landschap en Ruimte, Klimaat en Water, Energie en Gezondheid. De opbrengst is verzameld in het Kansenboek A6 Lelystad.

Het Kansenboek is een ‘gedragen’ product van belanghebbenden en experts die betrokken zijn bij de verbreding van de A6 tussen Almere Buiten-Oost en Lelystad. Het is een bron van inspiratie voor de planstudie en partners om kansen te verzilveren.

Ernest Pelders heeft namens Rijkswaterstaat het DuurzaamPLUS-spoor georganiseerd en het eindresultaat verzorgd. Met commitment voor de gepresenteerde kansen wordt meerwaarde gecreëerd voor de A6 en komt daadwerkelijke realisatie in beeld.

Ongelofelijk hoeveel kansen ontstaan in een interactief planproces

Ernest

Kansenboek Inpassing A6 Lelystad

Opdrachtgevers: Rijkswaterstaat

Locatie: A6

Periode: 2018 – 2019

Impact: Ontwikkeling duurzaamPLUS-spoor met beeldend kansenboek A6 Lelystad

Quote Ernest: ‘‘Ongelofelijk hoeveel kansen ontstaan in een interactief planproces’’